Sylan 2

Det blev fler tröjor på sylanet. Den här i gröna toner sydde jag klart på plats. 
 
 
Den fick en farfarsknäppning, mest för att det är en fin detalj. Inte för att det behövs. 
 
 
Ärmslut och nederkant vek jag upp och fållade med tvillingnål. 
 
 
Mönstret kommer från boken "sy barnens första garderob" av  Kerstin Hansson.
 
 
Den här tröjan klippte jag till på sylanet och har färdigställt hemma.
 
 
Det är samma mönster som den första tröjan men jag har ändrat lite i halsen. Många babybodys har den här lösningen med en halsringning som går omlott. Jag har tänkt att det skulle bli fint på en barntröja också. Eller en vuxentröja. 
 
 
Det blev en fin detalj. Kanske att jag skulle vilja att halsringningen på framstycket var rakare så att det blir en mer båtringad halskant. Jag utgick från det befintliga mönstret som har en rundad halsringning. Lite synd att jag i farten har klippt tillytterligare en tröja i samma mönster.
 
 
Istället för uppvik blev det muddar i ärmsluten eftersom jag ville ha in mer gult i tröjan.Tyget vann jag förra året när jag var på sylan. Det kommer från Fossan design. 
 
Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barn, barnens, barnkläder, design, farfarsknäppning, fossan, första, garderob, kan, kerstin, sara, själv, sprund, sy, tröja | |
#1 - - Helga:

Så fina tröjor! Särskilt den översta gillade jag mycket. Jag tycker det är bra med knäppning även till lite större barn. Min 2åring har ganska stort huvud (?) och en del tröjor är lite svåra att få på och sen blir halsringningen lite uttöjd så det blir kallt när barnet vägrar halsduk haha

Svar: Japp. Känner igen det där. Stackars junior har ärvt min tjocka skalle. Ibland är det svårt att få på tröjor och det är svårt att hitta hjälmar. Min mamma hade stickat en fin mössa när han var liten och vi hade köpt små tunna mössor innan han föddes. Han kunde aldrig ha dem, inte ens som nyfödd. En XXL sade läkaren på förlossningen tvärsäkert. Det ser jag direkt :)
Sara Nordström

#2 - - Sofie:

Men wow vilka fina tyger du har hittat! Så himla bra det blev!

Svar: Tack. Vad glad jag blir ;)
Sara Nordström

Upp