Sylan 1

Ett tag tappade jag sugen helt för att blogga och tänkte lägga av. Nu är det största hindret att jag tycker att det är svårt att fota alstren. Har en hel del gamla projekt som väntar på att fotas och nu när ljuset försvinner får de nog ligga ett tag till. Här kommer i alla fall ett av projekten från sylanet i lite dassig belysning.
 
 
Älskar det här tyget i mellantjock kvalité. Tunnare än joggingtyg men tjockare än trikå. Det stretchar men är varmt och mjukt. Älskar också att Ohlssons fått in tyger som har andra färger än pastellrosa, pastellblå och pastellbeige. Tycker inte riktigt att pastellbeige är en färg förresten. Mest brist på färg.
 
Jag har använt samma mönster som flera tröjor tidigare från Brindille and Twig. Den här gången valde jag bort luvan. Tycker att det blir så tjockt med luva under vinterkläder. Jag gjorde halsringningen lite smalare och det blev hur bra som helst med mudd istället.
 
 
Raglanärmar är fint. Passformen på mönstret gör att dessa tröjor alltid sitter snyggt på mitt barn. Jag stickade ner sömmarna med tvillingnålen. Jag tycker att det ser proffsigt ut och kan bli väldigt fint med en kontrastfärg på sömmen också. Jag har förstått att för en del så går sömmarna sönder men jag har aldrig haft det problemet. Safaritröjan har trollungen slitit på i ett år nu utan att det märks.
 
 
Jag hoppade över att sätta  mudd i nederkant och tröjan fick bli längre bak än fram. I efterhand tänker jag att jag hade kunnat göra ännu större skillnad men vågade inte riktigt denna gång. 
 
 
Länge funderade jag på att göra fickor i sidan med kantband i samma gröna mudd som resten av tröjan. Ungen har börjat gilla fickor. Men till slut lät jag bli. Ibland kan en tröja bara få vara en tröja och jag behöver inte alltid lära mig något nytt moment. 
 
Gratis mönster, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barn, barnkläder, grön, mudd, och, ohlssons, prickig, stuvar, sy, tröja, tyger, visytokiga | |
#1 - - Ulla Dragland :

Hej. Så jättefin tröja, snyggt att den är längre bak.
Har bara mobil så kan inte skriva ut Pdf mönster
Det vore jättegulligt om du ville skicka det
Har du mönster på baggy pants också vore det toppen
Du gör så fina grejer. Jag ska sy till en tvååring
Stort tack på förhand.
Är du ute efter bra billig trikå så säljer jag det.
Du kan gå in på FB Dragland Ulla - Lena och skicka via Messenger. Det är sidan där jag håller i en valp
Ha en skön dag
Mvh Ulla Dragland

Svar: Hej Jag kan tyvärr inte skicka mönster som inte är mina eftersom de är upphovsrättsskyddade. Kolla med biblioteket eller liknande där kanske du kan öppna och skriva ut. Det är ett jättebra mönster. Biblioteket har också många andra bra mönsterböcker helt gratis /Sara
Sara Nordström

Upp