Julklappssäcken

Jag hör till dem som blir glad av adventsmys, julförberedelser och att få skapa egna traditioner. Det finns egentligen inget jag behöver i julpyntsväg men en sak som jag tänkt på sedan vi fick barn är att jag skulle vilja ha en julklappssäck. Jag tycker det är fint med sådana saker som det är lagt lite omsorg på och som kan tas fram år efter år. Det kan dessutom vara bra att ha någonstans att förvara paket i väntan på tomten när en har nyfikna små därhemma. 
 
 
Jag tänkte först att jag skulle brodera själv. Det är så fint med vackra broderier, men så kom jag på att jag har ju inte tålamod med det. Istället började jag hänga på tradera och leta efter broderade dukar som jag kunde sy om. Det var svårt att hitta rätt format och jag har svårt för att klippa i fina broderier. Det går bara inte. Då kom jag på den briljanta idén att använda en paradhandduk. Jag hittade denna fina med broderier och är sjukt nöjd. Jag ville att det skulle stå God Jul eller God Helg och att det inte skulle vara några läskiga tomtar på. Det blev full pott på detta fina broderi och dyr var den inte heller. Ibland är gammalt hantverk förvånansvärt billigt second hand.
 
 
Svårigheten blev istället att hitta ett matchande tyg i samma linnebleka färgställning att sy ett  bakstycke av. Jag var också rädd att den skulle bli för liten så jag sydde en botten av röd indisk bomull. Det hade egentligen inte behövts för den blev jättestor. 
 
 
Det känns om ett fint återbruk. Jag har inte klippt sönder något och jag slapp brodera. Jag ska bara fundera på om den behöver en stängning upptill, en snodd eller liknande. Kanske en dragsko i matchande rött tyg. För tillfället är jag supernöjd med resultatet. Nu är det bara att börja slå in paket.
Sömnad | broderi, jul, julklappssäck, paradhandduk, sy, säck, upcyckle, återbruk | |
#1 - - Klara:

Så fin den blev 😍! Verkligen smart återbruk, du är så fiffig och klok ✨

Upp