Nytt år, ny lista

Många bloggare gör listor med olika teman. Jag gillar konceptet och har skapat en egen lista som ett avslut på förra året och som pepp för det nya året. Listan är inspirerad av en lista som Fredrika gjort men med lite egen vinkling.
 
Vad är du mest nöjd med att ha skapat under 2018?
Sydde en klänning till mig själv i sommras i ett köpesmönster. Efter lite ändringar så blev det faktiskt en mycket använd klänning i en bra modell. Bilder kommer lite senare. Jag har köpt flera tyg med målsättningen att sy fler nu när jag justerat mönstret. Får se om det händer under 2019.
 
Jag är också väldigt nöjd med sommarskjortan som jag sydde till junior. Jag ritade mönstret själv och det blev väldigt bra. Jag har faktiskt sytt en skjorta till som jag ska visa lite senare. 
 
  
De viktigaste lärdomarna kring skapande som du gjort under föregående år?
Tror att jag är mest nöjd med att jag vill sy igen. Jag var sjukskriven under en längre period förra året och för första gången samlades det damm på mina symaskiner. Jag funderade t.o.m. på om jag skulle sätta på överdragen. Ett tag kändes som om att jag aldrig skulle känna pepp att sy igen. Men i höst har det känts roligt och jag har flera obloggade projekt att visa upp. Så den viktigaste lärdomen är kanske att det går att ta en paus helt och hållet och sedan komma igen.
 
Tre önskningar inför skaparåret 2019
- Hoppas, hoppas, hoppas på sylan även i år. Det har varit så kul att få träffa andra, tänka färdigt, göra färdigt och verkligen fokusera på att sy.
 
 

- Hoppas också på fortsättning på junta med min kompis. Ibland är det nästan lika roligt att planera olika projekt och att prata med någon annan om dem, som att faktiskt göra dem.

- Jag tänker att jag kanske ska bli bättre på att sy till mig själv. Men när jag tänker efter så är det ju också superkul att sy till andra så jag vet inte...

Vad vill du sy/skapa nästa år?
Eftersom min kropp ändrats ganska mycket med ålder och med graviditet så passar inga av mina gamla mönster längre. Jag skulle önska att hittade på ett bra byxmönster och sydde fina byxor till mig själv.  Kanske de här fina gratismönstret från Peppermint patterns.

Wide leg pants sewing pattern


Jag drömmer också om att sy en fin jacka till junior. Jag letar hela tiden mönster och tyger och valmöjligheterna är så många att jag hittills inte har en klar bild av hur den ska se ut. Kanske galna färglada tyger som den här fina från bloggen Din morsa. Men tänk om de inte blir så funktionell och därför inte använd? (lånad bild)

Bildresultat för sy jacka barn

Eller kanske en mer sansad jacka men med fina detaljer. Som den blå  jackan från boken "Sy barnens första garderob" av Kerstin Hansson och Kina Larsson.

Bilden kan innehålla: 1 personBilden kan innehålla: 1 person

Någon teknik eller färdighet som du vill lära dig eller utveckla under nästa år?
Ibland drömmer jag om att lära mig sticka, men jag får alltid panik av att läsa mönsterbeskrivningar. Skulle behöva ha mamma sittande bredvid hela tiden :)

 
Skapar/syr du något just nu?
På mitt bord ligger en halvfärdig spökdräkt som inte blev bra, en urklippt tröja till junior och en klippt klänning till mig själv. Jag har också skaffat material till att sy egna påslakan. Hade tänkt sy dem till jul men det hanns inte med. Nu får de nog ligga till sig till nästa jul. Åsså tryckknapparna från helvetet såklart, som det behövs en hel arsenal av verktyg för att först sätta fast, och sedan ta bort när det blir fel. 
 
 
Vad inspireras du av?
I höstas blev jag less och avföljde alla konton på instagram. Och slutade en period att kolla facebook. Det skapade mer stress än inspiration. Däremot läser jag bloggar fortfarande eftersom det ger så mycket mer, bakgrundsinformation, pepp, tankar, designval m.m. Gillar också att studera andra när jag t.ex. är på resa eller träffar unga personer. Det är ofta jag inspireras av andra människor och tänker att det där skulle passa mig. 
 
Vad gör du om du tappar peppen för ett projekt?
Eehhh... slutar oftast. Lägger saker på hög och hoppas att peppen kommer tillbaka. Jag har en klänning som legat i min hylla i säkert fem år. Det är i princip bara fållen kvar. Jag tror att jag till slut kommer att sy något annat av den. Det är ändå en väldigt liten procent av alla påbörjade projekt som aldrig blir klara. (Det är en annan sak med de projekt som är påbörjade i huvudet...)
 
Ditt bästa tips?
Dela med dig. Dela med dig av det du kan och det du vill kring skapande. Det är så roligt att hitta likasinnade och verkligen nörda ner sig. 
Blandat | 2019, DIY, diy, nytt år, skapa, skaparlista, sy, tankar, önskningar | |
Upp