Tygboll

 
Den här bollen har jag sytt till en liten Frank. Jag har sytt flera bollar tidigare. Det är ett perfekt sätt att ta tillvara små spillbitar från favorittyger och annan sömnad. Vill du läsa en beskrvning av hur de görs så kolla tidigare inlägg här.  Den här gången försökte jag mig på att sy ihop med "ladderstitch" ett sätt att göra osynliga stygn. Det var inte helt enkelt så jag gav upp halvvägs. 
 
 
Det mest tidskrävande jobbet är faktiskt inte att sy ihop bitarna. Det tycker jag är riktigt roligt och det ger snabbt resultat. Däremot är det rätt tidsödande att förbereda alla bitar, stryka och tejpa sömsmånerna på baksidan. Jag brukar också göra några extra lappar så att jag har lite att välja på när jag ska färgmatcha de sista bitarna. 
 
 
 Jag sydde en boll till Lille-skrutt också när han var mindre. Den har varit flitigt använd. Innan han lärt sig gå rullade vi den till varandra. Sedan har det sparkats boll med den inomhus. Det är ganska bra med en mjuk boll inomhus. Enda nackdelen var att han satte huggtänderna i den och gjorde ett stort hål mitt i en ruta. Så den är numer lagad och lite sned på ena sidan :)
 
 
Det är blir också mitt bidrag till januari månads sypeppen - din syjunta på nätet. Där kan du hitta inspiration och många fina tips. 
Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barn, bitar, blandat, boll, handsy, handsömnad, lappar, lapptäcksboll, scraps, sewityourself, sy, till, tyg, tygbitar, återbruk | |
Upp