Vad-hetere-nu-igen...

Lång tid ingen sedd. Jag har inte haft någon lust att blogga. Blogg.se valde att ta bort min bloggdesign utan att meddela så plötsligt fungerade den inte. Sedan har jag inte hittat någon design som jag trivs med. Allt blir konstigt och fult och bilderna för stora eller för små. 
 
Egentligen har jag massor av saker att visa upp. Från tidigare sylan så finns en kimono, två klänningar i trikå, två klänningar i vävt tyg, en en tröja till junior, en blus till mig sjäv (så nöjd med modellen) en hellång trikåkjol (skönast i sommar), en sjömansskjorta till junior m.m. Egentligen borde jag passa på att fota nu när det är sommar och bra ljus ute.
 
 
Det har inte blivit särskilt mycket sytt på semestern, men jag gjorde en rosenskrubb tidigare i sommar. Det har jag gjort tidigare och det luktar så underbart gott. Den här gången blev basen mandelolja, socker och rosenblad. Jag har tillgång till några vilda vresrosor som luktar underbart och som gör skrubben härligt serice. Jag hade också i lite kokosolja, honoung och citron. Den blev superbra och huden blir lagom insmörjd, oljan tas lätt upp av huden. Min bästa hittills. Här finns tidigare recept. Byt bara ut olivoljan mot mandelolja. 
 
Det blev mandelolja över och jag har börjat tvätta av och smörja in ansiktet med den på kvällen. Jag gillar den verkligen. Då upptäckte jag att det går åt en hel del bomullsrondeller/sminkpads. Jag vet att det finns flergångs att köpa men i vanlig anda tänkte jag att det går att göra själv. Jag försökte googla andra som sytt egna men upptäckte att det finns många olika ord för detta. 
 
 
När vi var på semester förra året fick vi två vita reklam t-shirts. Den typ som jag aldrig i livet skulle ha på mig. Men jag sparade dem för tygets skull. De har bara legat på hög sedan dess. Jag testade att sy rondeller i dubbelt lager t-shirttyg med ett lager vävt tyg på varje sida. Padsen ser alltså likadana ut på fram och baksida. 
 
 
Jag valde vävda tyger från gamla påslakan som är riktigt mjuktvättade och slita. De allra mjukaste blev de bästa. Jag använde locket av ett pringlesrör som modell. Padsen blev då ca 7 cm i diameter när de var färdiga. Jag tyckte att det var svårt att sy på overlocken och fick sy väldigt långsamt för att klara de skarpa svängarna. Mina pads blev inte alls så runda och snygga som andra jag sett. Men när jag väl accepterat den långsamma farten så gick det bättre och bättre. 
 
 
Anledningen till att jag gjorde dem i den storleken är för att jag vill att de ska passa i en burk som jag har till ändamålet. De passade perfekt. Det blev elva stycken totalt. Jag hoppas att det ska räcka mellan tvättar. Annars så får jag sy fler. 
 
 
Jag gjorde några större också. De blev snyggare och rundare men det var fortfarande svårt att sy svängarna med overlocken. Dessa fick också ett mellanlägg av frotté. De blev lite styvare än de med t-shirttyg men de var mindre "blöta" vid användning och i längden tror jag att det är det är den modellen som är vinnaren. 
 
Nu återstår bara att sy en liten tvättpåse att lägga dem i när de är använda. 




Sömnad | bomullsrondeller, egna, rondeller, sminkpads, sy, återbruk | |
Upp