Rött är sött

Vet inte riktigt hur det gick till men före jul så hann jag med att både sy en kofta och en skjorta till junior. 
 
 
Skjortan är samma mönster som jag ritade själv i somras. Jag har bara gjort den lite längre eftersom han mest växer på längden. 
 
 
Tyget är loppat och i bomull. Tryckknapparna köpte jag från Trådsnella som hade fri frakt före jul. Köpte också finfina tryckknappar med äpplen och elefanter.
 
 
Det där med att sy sprund har verkligen fastnat nu och känns väldigt lätt. Skjortan är utan krage och har endast ett smalt kantband på insidan.
 
 
Koftan är från boken "sy barnens första garderob". Den var väldigt rolig att sy, enkel och verkligen superfin. Den var klar på ingen tid alls. Så skönt när inget krånglar och det går fortare än jag tänkt. 
 
 
Koftan är sydd i skön mjuk velour. Det är inte ett så vanligt barntyg längre. Synd, för det är superskönt. Jag skulle gärna sy en likadan kofta till mig själv men i en längre modell nu när jag förstått hur enkelt det är.
 
 
Blev såklart sugen på att sy fler till junior också.
 
 
Kanske med olika färg på koftan och muddkanterna. Kanske med armbågslappar. Kanske lite gubbig. Kanske lite längre i ryggen också. Jag gillar gillar när själva koftan är längre än ärmarna.
 
 
Resultatet blev en julig outfit som funkar när som helst på året, både tillsammans och var för sig. Och visst är det gulligt med koftor på barn?
Sy till barn, Sömnad | D.I.Y, D.I.Y., DIY, barn, barnens, boys, children, första, garderob, hjärtan, kids, kofta, pojkar, pojke, rött, sew, shirt, skjorta, sprund, sy, sött, till, tryckknappar, trådsnella | | 2 kommentarer |
Upp