Mera sylan

För några helger sedan var jag på sylan igen. Jag var inte riktigt på topp men hade en riktigt härlig helg ändå. 
 
 
Jag sydde dessa små bäbisbyxor i storlek 62 av lite resttyger jag hade liggande. Anledningen är att vi väntar barn igen. Jag är chockad och glad. Och hemskt illamående. Planen är att att det i januari kommer en ny liten familjemedlem. Sist gjorde jag inga förberedelser innan bäbis kom, men känner mig lite mindre nervös den här gången. Jag försöker väga upp mitt illamående med att tänka på det som ska komma sen när graviditetshelvetet är slut. Genom att sy små bäbiskläder t.ex. 
 
 
Mitt stora barn har växt något kopiöst under sommaren. Undrar vad det är som händer då. Något med solljus, vatten och ledighet. Kläderna han hade innan sommaren passar inte längre och han har hoppat över typ två storlekar på överkroppen. Brist på byxor blev det också. Och det behövs ett gäng eftersom de slits oerhört mycket. 
 
Det blev ett par smala byxor i tunn svart strechjeans. Han klättrar och är väldigt fysiskt aktiv så det är bra med kläder som är mjuka och sköna. Samtidigt har modellen förstärkta knän, ungefär som ett par bikerjeans. Det gillar jag också för knän slits oerhört mycket. Jag är väldigt less på att att köpa byxor som är trasiga efter någon vecka. Mönstret kommer från den mycket poulära boken "Jubel och Baluba" som jag lånat på biblioteket. Mudd i midjan är också perfekt för barn som ska klä på sig själva och vill att det ska gå fort.
 
Jag är nöjd med modellen. Jag fick göra dem smalare över höfterna men så är det nästan alltid. De såg väldigt höga ut i midjan men de satt bra. Det enda jag ångrar är att jag inte sydde kontrastsömmarna i en annan färg. Alla fina dekorsömmar, fuskgylfen och bokstaven H på bakfickan kommer inte till sin rätt. Jag önskar också att jag hade sytt de dubbla knälapparna så att sömsmånerna hamnat på insidan. Men byxorna fick godkänt av lill-chefen och det är huvudsaken. Han börjar ha åsikter om vad han ska ha på sig så snart får jag nog inte längre sy som jag vill. 
 
 
Jag sydde också en tröja efter ett mönster från samma bok. Jag har sytt en i samma modell tidigare, men nu gjorde jag en storlek större för att han ska kunna ha den ett tag. Tröjan har en stor krage som jag inte var säker på att han skulle gilla, men den har accepterats. Det är fint med luvor men väldigt opraktiskt på vintern när de ska rymmas under jackor och everaller. Det är en väldigt rolig modell att sy eftersom den går att variera i oändlighet med olika färger på ärmar, överdel, fickor och krage. Den är perfekt att sy av spillbitar och favorittyger som en har sparat på. Tröjan är sydd i trikå.
 
 
För första gången har jag också sytt något tilll min man. Det har jag aldrig gjort förut, förutom ett sadelskydd för många år sedan. Tröjan är sydd i ett superhärligt stickat tyg i linne från Ohlssons. Jag har sytt en tröja till mig själv i vitt och gillar det jättemycket. Det var aldeles för billigt för att vara hellinne, men det var det som Ohlssons påstod. Färgen är också en fin varmgrå nyans. 
 
Modellen behöver justeras lite. För långa ärmar och och för stor halsringning, så jag ska trixa lite med den innan den är klar.
 
 
Mest tid tog detta lilla underverk, en mantel. Den är sydd av två likadana mantlar. Den ena i svart krossat velour och den andra i ett fantastiskt fodertyg med glittriga prickar. Glitterprick heter tyget och det kommer från Jofotex. Hemskt att sy i men med en magisk effekt. Tanken är att manteln ska vara vändbar så att barnet kan använda det med båda färgerna utåt. Jag ska sy i dolda tryckknappar som funkar oavsett vilken sida som är utåt. Det är också bra om barnet skulle fastna med manteln någonstans eftersom knapparna i så fall öppnar sig. 
 
 
Jag sydde på en hel del andra saker också som inte är färdiga. Och komponerade ett mönster på en långskorta som jag planerat att sy i viscose till mig själv. Men jag tänker att jag ska avsluta min barbamammalook innan jag börjar med den.
 
Sy till barn, Sömnad | baby, baluba, balubatröja, barn, byxor, happydaysgenser, jubel, och, ragvaldsträsk, slaeks, sy, sylan | |
#1 - - Lisen:

Så mycket fint! Gillar speciellt manteln!
och grattis till bebisen! (kommer få en i samma månad)
Hittade hit någon gång i våras och tittar in ibland för att kolla på det fina du gör, tänkte det kanske var dags att lämna en liten kommentar :) Hej!

Svar: Tack för det. Blir så glad för alla kommentarer :) /Sara
Sara Nordström

#2 - - Helga:

Men grattis! Så roligt 😊 alla kläderna var fina som vanligt men de bleknade ju lite när det fanns en sån roliga nyhet i början 😀

Upp