T-shirt av t-shirt

Barnens pappa, (lite surrealistiskt att få använda plural) har en hel del bandtröjor. När några blivit slitna, oftast blir det hål under ärmarna, så har jag använt dem till återbruk. Storebror har fått två t-shirtar. 
 
 
Jag har återanvänt själva trycket till framsidan. Oftast är trycken stora så jag har fått göra ganska stora storlekar för att hela trycket ska rymmas. 
 
 
Den röda T-shirten är sydd efter raglanhoodiemönstret från Brindille and Twig. Jag har bara kortat av ärmarna och gjort den lite högre i halsen.
 
 
I nederkant har jag gjort den lite längre bak eftersom jag tycker att det är fint. I nederkant har jag fållat med tvillingnål på den vanliga maskinen.
 
 
Både halskanten och raglansömmarna har också fått fina tvillingsömmar. Jag tycker att sömmarna är fina och ser ordentliga ut och tänker att det är skönare att ha mot kroppen. Även den svarta tröjan har tvillingsömmar i halsen och i nederkant.
 
 
På båda tröjorna har jag återanvänt fållen från ärmarna på orginaltröjan.
 
 
Den svarta T-shirten är sydd efter ett mönster från boken "sy barnens första garderob". Det är barnens farbror som är med i bandet så det är extra kul att storebror har en sådan t-shirt. Tycker att det är ett perfekt återbruk istället för att slänga. Jag ska gå igenom min egen garderob efter graviditeten. Jag misstänker att det är många kläder som inte passar längre. Det är alltid spännande att se vilken form ens kropp antagit. När man syr själv så märks det extra tydligt. Mått som jag kunnat i huvudet stämmer inte längre. Vid klädrensning ska jag kolla om det finns plagg som går att återbruka till barnen. Ibland kan en favorittröja eller ett par favoritbyxor få ett längre liv som kläder till barnen. 
 
 
Sy till barn, Sömnad | barn, doredo, gör, om, sy, t-shirt, till, återbruk, återvinning | |
Upp