Hög tid för högtid

Trivselgruppen kastade ut julgruppen och välkomnade istället en påskgrupp. Rafflande värre. 
 
 
Påsken seglar upp som en roligare högtid för varje år. Förr tyckte jag att behållningen var att det nästan inte fanns några krav på hur påsken ska firas. Det gillar jag fortfarande, men jag har ändå samlat på mig en del traditioner och pynt. Sedan barnen kom så är det så mycket roligare med allt sockersött och rent estetiskt ganska gräsligt pynt. 
 
 
I år har jag t.ex. sytt en påskhare. Mönstret kommer från The Shabby Art Boutique och ni hittar det här. Det är en kopia av maileg. Klänningen har jag själv gjort mönstret till och koftan blev en frihandsvirkning under ett jobbmöte. Jag är inte helt nöjd med koftan. Hade inte garnet tagit slut hade jag virkat en ny med fasta maskor istället föt stolpar. Men jag gillar fickorna, de blev fina. 
 
 
Jag har också pysslat med det stora barnet. Jag får verkligen sitta på händerna när han går igång eftersom jag tycker att han pysslar "fel" och förstör fint material. T.ex. klipper sönder glittrark till konfetti och pyntar en lampa. "Titta mamma, så vackert det glittrar". Men det blir liksom inte roligt när jag försöker styra så jag sitter på händerna och andas. Jag har gjort en låda med pysselmaterial som han får härja med fritt, medan jag gömmer visst material till speciella tillfällen. 
 
 
Den här påskharen och tuppen gjorde vi tillsammans i alla fall. Då hade jag förberett lite och klippt ut vissa delar i förväg. Valt ut målarfärger så att inte hela paletten fanns att välja på. Ett tag var de försvunna eftersom Harry gömt dem så att jag inte ska ta bort dem efter påsk. Han vill gärna ha allt pynt framme jämt, tomtar, kycklingar och ballonger varje dag.
 
 
Själv gjorde jag den här kaninrumpan till påskplanteringen. Den består av två fluffbollar och ett par kaninfötter. Kaninfötterna gjorde jag när Harry var hos kompisar och pysslade med lera. Medan de hade fullt upp med att göra bajskorvar så gjorde jag kaninfötter. Gulligt i kubik.
 
 
 
 
Gratis mönster, Sömnad | barn, gratis, kanin, maileg, med, mönster, pyssla, påskhare, sy, sy applikation, till | |
Upp