Glassiga kalsonger

Jag har testat att sy kalsonger till det stora barnet. Det behövs inte så mycket tyg till barnkalsonger. Det är också fint att blanda olika tyger. Det är ett bra sätt att ta till vara på tygrester och fintyger. Ibland känns det väldigt miljöslösigt att det blir så mycket tygrester efter sömnaden. Ibland har en dessutom tur och har tygrester som passar perfekt ihop färgmässigt. 
 
 
Mönstret är ett gratis mönster från Shwin and Shwin. Mönstret hittar ni här. Jag bedömer storleken till ca 116/122. Min kille har vanligtvis storlek 128 men han har kroppsform som en spagetti. För att kalsongerna ska passa har han alltid haft en liten mindre storlek. Jag gillar att den här modellen har en liten kant nertill. Det gör att de sitter bra.
 
 
Den enda ändringen jag gjorde var att jag gjorde framstycket dubbelt med sömmarna insydda. Underkläder ska inte skava. Jag sydde ihop sömmarna med overlocken och stickade sedan ner dem mot baksidan med tvillingnål på den vanliga maskinen. 
 
 
Jag är nöjd med resultatet. De blev fina. Om jag ska sy dem i framtiden så kommer jag däremot att sätta riktig kalsongresår i midjan för att de ska sitta ordentligt. Jag är också tveksam till om det kommer bli särskilt många till. Trots att det är ett litet projekt som kräver lite tyg så kräver de desto mer i sömnad. Det är många sömmar och många moment. Mycket skrik för lite ull, sa kärringen som klippte grisen, s.a.s. 
 
 
 
 
Gratis mönster, Sy till barn, Sömnad | barn, free pattern, gratis mönster, sy, till | |
Upp