Vissa trender kommer och går men min kärlek till hängselbyxor är evig

Nu är det ett år sedan jag senast uppdaterade här. Jag gillar fortfarande att sy och jag gillar fortfarande att skriva. Men livet kom emellan det här senaste året. Vilket år! 
 
Men så ramlade jag över ett nytt mönster och bara kände att jag måste få dela det med fler för det är så fantastiskt. Toddler Dungaree pattern är gjort av Made by Toya och du hittar det här. Hon har flera gratis mönster. Jag har också sytt leksaksvalen i jeans. Vi får se om det kommer en egen post om den. 
 
 
Byxorna har en väldigt bra passform tycker jag. Jag bedömer storleken till ca 86-92 cl. sy. Det finns många fina detaljer som fickorna, infodringen, förstärkningen bak. De var väldigt lätta att sy samtidigt som de blev otroligt fina. Det gör sömnaden väldigt rolig. Jag önskar att lille-skrutt inte växte så fort så att han knappt hinner använda kläderna (Mitt lilla hjärta har vuxit ut bäbisavdelningen, hjälp!) Annars skulle jag ha sytt flera. Jag klurar på att förlänga och förstora mönstret så att jag kanske skulle kunna sy en storlek större. 
 
 
Tyget är ett fintyg av alldeles speciell sort. För många år sedan jobbade jag i Thailand och i den by jag bodde i fanns en kvinnokollektiv som odlade bomull som de sedan spann, vävde och färgade. Tyget påminner om en blandning av indisk bomull och linnetyg. Ganska tunnt, men grovt samtidigt. Det har legat i en låda i nästan tjugo år i någon slags vördnad för hantverket. Men bästa sättet att ära det är väl att sy något fint av det. Så det blev en luftig sommarbyxa fastän med stadga. 
 
Knapparna fick bli tygknappar. Jag tänker alltid att det skulle vara roligt med roliga knappar men i slutändan tycker jag att det är finare med diskreta. Jag har en uppsättning knappar för att göra egna tygknappar. Jag hittade dem på loppis för ett teg sedan i olika storlekar. Det var väldigt lätt att göra egna. Bara att klippa ut en rundel med tyg och sedan trycka ihop knappen.
 
 
Jag funderade också på att fodra byxorna med ett roligt tyg. Jag tror att det skulle kunna bli hur fint som helst. Men det begränsar lite vilka överdelar byxorna går att matcha med så det fick bli ett ljusblått foder i tunt bomullstyg från ett utslitet lakan. Det blev också bra och som sagt lätt att matcha.

 
Är det inte bara det gulligaste ni har sett?
 
 
 
 
Gratis mönster, Sy till barn, Sömnad | Made by toya, barn, dungarees, gratis, hängselbyxor, mönster, sy, till | |
Upp